Esther Werneke

“Vanaf mijn 48ste had ik regelmatig pijn in mijn heupen. Als ik een tijd gezeten had en opstond leek ik wel een vrouw van 90, zo stram. Pijn in mijn vingers. Dat kwam en ging. 4 jaar geleden kwam daar pijn in mijn knie bij. Plotsklaps, het ene moment pijnloos, het andere moment pijn. De knie bleek dik.
De huisarts wilde mij naar een reumatoloog sturen. Ik had daar geen zin in. Ik wist de afloop al. Prednison. Dat had ik gezien bij een aantal vrouwen van mijn leeftijd met dezelfde klachten. Van dit middel wilde ik zo lang mogelijk vandaan blijven. Ik hobbelde dus door met de pijnlijke knie. Een jaar lang heb ik mank gelopen.

Ik coach en train mensen in het openbaar spreken. Alette huurde mij in om haar presentatie skills te vervolmaken. Door met haar te werken kwam natuurlijk haar presentatie voorbij.
Hardop vroeg ik mij af of mijn pijnklachten misschien met de overgang te maken kon hebben.
Ze gaf mij een aantal voedingstips. Geen moeilijke. Gewoon een andere manier van eten, iets andere manier van leven. Met de gedachte: baat het niet, dan schaadt het ook niet, ben ik anders gaan eten.

Het klinkt ongeloofwaardig, maar 1 maand duurde het. Slechts 1 maand heb ik haar advies gevolgd, toen was ik van al mijn klachten af. De zwelling in mijn knie nam af, de pijn ging weg (overal). Als ik om een of andere reden in mijn oude eetpatroon terugval, komen na een korte tijd de klachten terug. Dan ga je vanzelf weer anders eten. Ik leef pijnvrij (zonder medicijnen) en ben tot op de dag van vandaag Alette enorm dankbaar.”

Helen Jane Hermelijn

“Gesprekken met Alette vond ik motiverend en inspirerend; ik werd serieus genomen en ik voelde me gehoord. Haar adviezen waren net dat duwtje in de rug dat ik nodig had om aanpassingen in mijn dieet te doen. Alette's tips over GF brood, verbetering/opbouwen van goede darmflora en haar suppletieadvies heb ik ter harte genomen. Alette's adviezen zijn helder en bemoedigend!”

Linda de Meij, 51 jaar

“Een aantal maanden voelde ik me niet goed: Ik was zo ontzettend moe, lag het liefst om 22u al op bed en stond moe op. Had veel last van migraine, met name tijdens de menstruatie. Ik begreep het niet, ik sport, drink niet en leef gezond. Via via kwam ik bij Alette Mulder terecht. Zij nam een bloedtest af en stelde me diverse vragen.  Daar kwam uit dat ik een tekort had aan B12 en vitamine C. Ook reageerde ik sterk op zuivel en gluten. Ben daar op direct mee gestopt. Al na een kleine week voelde ik me beter, de moeheid verdween snel. En nu, 3 weken later, heb ik weer alle energie terug.”

Scroll naar top