Interactieve presentatie

Veerkrachtig en vitaal werken tijdens de levensfase waarin de overgang een rol speelt

Nooit eerder waren er zoveel vrouwen van 40-65 jaar op de Nederlandse arbeidsmarkt werkzaam. Dit is ook de levensfase waarin de overgang een rol speelt.

Voor deze vrouwen is deze levensfase complex door o.a. voortdurende ontwikkelingen in de organisatie, een thuissituatie met evt. puberende kinderen, langer thuiswonende kinderen en/of mantelzorg voor ouders. Als er ook nog klachten ontstaan door hormonale schommelingen, worden deze vaak niet herkend door taboe en onwetendheid. Vrouwen krijgen regelmatig, maar vaak onterecht het etiket ‘burn-out’ of ‘depressief’ opgeplakt. In deze presentatie worden al deze aspecten uitvoerig toegelicht.

Voor wie is deze presentatie?
Voor iedereen die haar of zijn kennis wil vergroten over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en wat die ontwikkelingen vragen van de werkende vrouwen in deze levensfase en van organisaties, de werking van hormonen en de invloed van voeding, beweging en stressreductie op de kwaliteit van het (werk)leven.

Ben jij in de overgang? Dan zul jij na deze presentatie meer inzicht hebben in ongemakken, specifieke behoeften, handreikingen en met een knipoog naar herkenbare verschijnselen kunnen kijken.

Ben jij een leidinggevende? Stuur jij een team aan met werknemers in de overgang? Dan biedt deze presentatie jou handvatten om op een andere manier met je teamleden in gesprek te gaan.

Kennis delen/taboe doorbreken
In deze interactieve bijeenkomst staat het delen van kennis centraal.
Om gedurende de periode van de overgang én daarna duurzaam inzetbaar te blijven, is kennis, bewustzijn, openheid en communicatie (bij zowel de werkgever als werknemer) onmisbaar.

Wijsheid komt met de jaren! Dat maakt oudere werknemers waardevolle werknemers. Zeker als je elkaar goed begrijpt!

Praktische info:
Tariefstelling: afhankelijk van de gewenste duur
Duur van de presentatie: 1,2 of 3 uur
Locatie: in overleg

 

Wilt u meer weten over het LevensfasePlus programma?

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen via het contactformulier op deze website of telefonisch een afspraak maken.

Scroll naar boven